Roletne reguliraju na pouzdan način intenzitet svjetlosti u prostorijama, štita od nepoželjnih pogleda, hladnoće, vručine, buke, vjetra, kiše, grada, sunca. Sa roletnama se štedi energija koja je potrebna za zagrijavanje i klimatizaciju prostorija tako da osim što štedite doprinosite i zaštiti okoliša.

Spuštanjem roletni se sprječava prodiranje sunčevih zraka i time se na prirodan način bez klima uređaja postiže ugodna klima u prostoriji. Osim toga roletne u ljetnom periodu štite i namještaj od intenzivnih sunčevih zraka. U noćnim satima sa spuštenim roletnama se znatno smanjuju gubici toplote na prozorima, kod roletni sa aluminijskim lamelama koje u sebi sadržavaju dodatnu poliuretansku izolaciju gubici se smanjuju i do 25%.

Zbog zaštite svojine i privatnosti, roletne su neizostavne. Spuštene roletne pružaju osjećaj sigurnosti i bezbjednosti. Osim zaštite od pogleda one predstavljaju i dodatnu prepreku za provalnike.

Same lamele pri tome mogu biti ili od PVC-a ili od aluminija, što predstavlja dodatnu sigurnost. Ne treba posebno isticati da je lamele moguće dobiti u različitim bojama, dekorima ili eloksažama, kako bi se što bolje uklopile u izgled samog prozora, odnosno objekta. Vrhunske ALUMINIJSKE i PVC lamele za roletne su punjene poliuretanskom pjenom i imaju izuzetna izolacijska svojstva na sve klimatske uslove.

 

Obilježja:

  • Može se pokriti i vanjska i unutrašnja strana
  • Revizioni otvor prema dole
  • Velika stabilnost pomoću spojenih uglova kutije
  • Kišnica se pomoću kosine, sa nagibom prema vani, sigurno provodi napolje
  • Brza i jednostavna montaža pomoću uklapanja
  • Svi PVC-profili su umjesto olovom stabilizirani "greenline" kalcij-cink stabilizatorom, koji ne zagađuje okolinu